Ilmaiset kotisivut: Katso eri vaihtoehdot

ilmaiset kotisivut

Jos tarvitset ilmaiset kotisivut niin lue tämä artikkeli läpi. Saat tietää eri vaihtoehdot ja mistä ominaisuuksista joudut tinkimään maksullisiin nettisivuihin verrattuna. Katso sopivatko ilmaiset kotisivut sinun tarpeisiisi.

Ilmaiset kotisivut pystyy tekemään usealla eri kotisivukoneella. Nämä ovat käytännössä sisäänheittotuotteita kotisivukoneiden maksullisille paketeille.

Kannattaa tiedostaa, ettei ilmaisten kotisivujen tarjoaminen ole itsessään kannattavaa liiketoimintaa millekään yritykselle. Et siis tule löytämään ilmaiseksi täydellisiä kotisivuja. Ilmaisissa kotisivuissa on siis näin ollen aina omat puutteensa.

Ilmaiset kotisivut – huonot puolet

Eri kotisivukoneiden ilmaiset paketit sisältävät erilaisia rajoitteita maksullisiin paketteihin nähden. Näitä ovat mm. erilaiset puuttuvat tai rajatut ominaisuudet. Käytännössä isoin ilmaisia kotisivuja koskeva ongelma on oman verkkotunnuksen eli domain-osoitteen puute. Tehdessäsi ilmaiset kotisivut joudut käyttämään kotisivukoneen tarjoamaa verkkotunnusta. Näiden ilmaisten verkkotunnusten auktoriteetti on hakukoneiden kuten Googlen silmissä hyvin matala, eivätkä nämä sivut käytännössä tule esiin Googlen hakutuloksissa.

Et siis tule saamaan ilmaisille kotisivuillesi orgaanisesti kävijöitä hakukoneiden kautta. Muutoinkaan ilmaista domain-osoitetta käyttävät kotisivut eivät vaikuta kovinkaan luotettavalta satunnaisen kävijän silmissä.

Ilmaiset verkkotunnukset ovat esimerkiksi muotoa www.sinunsivusi.webnode.fi tai www.sinunsivusi1.wixsite.com/sinunsivusi2.

Toinen huomioitava asia on ilmaisilla sivuilla näkyvät mainokset. Kotisivukoneet laittavat ilmaisille kotisivuille mainoksia, joiden myötä sivuilla kävijät näkevät millä kotisivukoneella ilmaiset kotisivut on tehty. Mainosten räikeydessä on suuria eroja eri kotisivukoneiden välillä.

Ilmaiset kotisivut Webnodella

ilmaiset webnode kotisivut

Webnode on arviomme mukaan ollut viimeisen parin vuoden ajan markkinoiden paras kotisivukone. Se tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä kotisivut ilmaiseksi. Webnode on erittäin helppokäyttöinen ja se tarjoaa markkinoiden parhaat valmiit sivupohjat.

Suomenkielisen Webnoden ilmaisversiossa on tarjolla aikalailla kaikki oleellisimmat ominaisuudet. Ilmaisversio sisältää sivun alalaidassa pienen ”Luotu Webnodella” -mainoksen, mutta mainos on kilpailijoihin verrattuna hyvinkin maltillinen.

Selkeästi huonoin puoli Webnoden ilmaisversiossa on siis oman verkkotunnuksen puute. Näin ollen sivuille on käytännössä mahdotonta saada kävijöitä Googlesta. Webnoden ilmainen verkkotunnus on muotoa sinunsivusi.webnode.fi. Kunnollisella verkkotunnuksella Webnoden hakukonenäkyvyys on kotisivukoneiden parhaimmistoa.

Voit tutustua artikkeliimme Webnodesta tästä.

Ilmaiset kotisivut Wixilla

wix nettisivut

Yksi markkinoiden suosituimmista kotisivukoneista on Wix. Se tarjoaa myös hieman rajatuin ominaisuuksin mahdollisuuden tehdä kotisivut ilmaiseksi. Wixissa nettisivujen ulkoasua pystyy säätämään hyvin tarkasti ja monipuolisesti. Tämä on erityisesti luovimpien käyttäjien mieleen. Samalla se jää kuitenkin helppokäyttöisyydessä selvästi Webnodea jälkeen. Wix vaatii käyttäjältä usein hieman ylimääräistä työtä, jotta kotisivuista tulee huolitellun näköiset.

Wixin ilmaisversion suurin miinus verrattuna Webnoden ilmaisversioon on Wixin räikeät mainokset. Wix hyödyntää käyttäjän tekemät ilmaiset kotisivut omana mainosalustanaan eikä kävijöille varmasti jää epäselväksi millä kotisivukoneella kyseiset nettisivut on tehty.

Myös Wixin ilmaisversiossa käyttäjä joutuu tyytymään Wixin tarjoamaan verkkotunnukseen. Verkkotunnus on muotoa sinunsivusi1.wixsite.com/sinunsivusi2

Ilmaisen verkkotunnuksen myötä käyttäjän on turha haaveilla Googlen kautta tulevista kävijöistä.

Voit tutustua Wix-artikkeliimme tästä.

Ilmaiset kotisivut WordPressilla

WordPress on itsessään avoimeen lähdekoodiin perustuva ilmainen alusta. Käytännössä saadaksesi nettisivusi näkyviin tarvitsen myös hostingin eli webhotellin. Webhotelleista syntyy kuluja, jolloin kuukausimaksut ovat suurin piirtein samaa luokkaa kotisivukoneiden maksullisten pakettien kanssa.

Jos omaat teknisiä taitoja voit tietysti teoriassa hostata omat WordPress sivusi itse. Käytännössä tässä ei kuitenkaan ole järkeä, koska 24/7 pystyssä olevat nettisivusi nostaisivat todennäköisesti sähkölaskuasi vähintäänkin halvimpien webhotellien kuukausimaksujen verran.

Voit kuitenkin tehdä ilmaiset kotisivut WordPressilla wordpress.com -palvelun avulla. Kaupallista wordpress.comia ei pidä sekoittaa WordPressia kehittävään wordpress.orgiin.

WordPress.com antaa mahdollisuuden tehdä WordPress kotisivut rajoitetuilla ominaisuuksilla ilmaiseksi. WordPress.comin maksulliset paketit ovat kalliita ominaisuuksiinsa nähden, mutta ilmaisversio sopii esimerkiksi henkilölle, joka haluaa kokeilla WordPress blogia ilmaiseksi.

Ilmaisversiossa verkkotunnus on muotoa sinunsivusi.wordpress.com. Ilman kunnollista domain-osoitetta kävijöiden saaminen Googlen kautta on käytännössä mahdotonta.

Voit lukea artikkelimme WordPress kotisivuista täältä.

Kannattaako tehdä ilmaiset kotisivut?

Ilmaiset kotisivut sisältävät siis tiettyjä melko isojakin puutteita. Suurin yksittäinen ongelma on kävijöiden saamisen vaikeus ilmaisille kotisivuille. Tiettyihin tarpeisiin ilmaiset kotisivut voivat kuitenkin soveltua hyvin.

Varsinkaan yrittäjille ei voi suositella ilmaisia kotisivuja. Ilmainen verkkotunnus vaikuttaa hyvin negatiivisesti kotisivujen uskottavuuteen ja kävijöiden saamisen vaikeus on nettisivuille merkittävä ongelma. Ilmaiset kotisivut saattavat siis koitua huomattavan kalliiksi.

Esimerkiksi jo Webnoden halvimmat paketit ratkaisevat tämän ongelman jo hyvin edulliseen hintaan. Näin ollen kunnollisten nettisivujen saaminen ei jää hinnasta kiinni.

Katso sopivin kotisivualusta artikkelista Top 5 parasta kotisivukonetta.